ÖĞRENCİ PORTALI ADAY ÖĞRENCİ INTERNATIONAL STUDENTS

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM)

Uzaktan Eğitim süreçlerimiz ile ilgili tüm sorularınız için uzem@altinbas.edu.tr adresi üzerinden UZEM ekibimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Uzaktan Eğitim platformumuz: http://uzem.altinbas.edu.tr

Altınbaş Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, çevrim içi uzaktan eğitim platformları üzerinde yürütülen ön lisans, lisans tamamlama, lisans ve yüksek lisans ders ve programları ile kurs, seminer ve sertifika programlarını gerçekleştirmek üzere 2015 yılından bu yana hizmet vermektedir.

Üniversitemizde örgün eğitime kayıtlı öğrencilerin ortak dersleri, 2016 yılından beri Uzaktan Eğitim yöntemi ile online olarak yürütülmektedir.

Öğrenciler ders saatinde internet tabanlı sistemleri kullanarak kendilerine ait şifreleri ile sanal sınıflarına giriş yapabiliyor, eğitmenin canlı videosu ile paylaştığı ders materyalini ve beyaz tahtayı görüntüleyebiliyor ve ders sırasında eğitmenlerine sorular sorabiliyorlar.

Eğitmenlerimiz de tüm ders materyallerini derslerin UZEM sayfalarında öğrencileri ile paylaşarak, ödev, anket, quiz gibi uygulamalarla etkileşimli dersler gerçekleştirebiliyorlar.

Eğitimde dijitalleşme çalışmalarımız kapsamında üniversitemizde Flipped Learning sistemi yaygınlaştırılmaktadır. Bu sistem ile örgün ders saatinden önce dersin teorisi uzaktan eğitim sistemine video ve materyal olarak dersin eğitmeni tarafından yüklenmekte ve öğrencilerle örgün ders saatinde bir araya gelindiğinde, teoriyi önceden sistemden öğrenen öğrenci ile pratik/uygulama üzerinden dersler yürütülmektedir.

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Bahar döneminden bu yana, Covid-19 pandemisi nedeniyle tüm eğitim süreçlerimiz çevrim içi ortama taşınmış ve üniversitemizin UZEM altyapısı ile bu geçiş hızla gerçekleştirilmiştir.

Üniversitemiz bünyesindeki 9 fakülte, 3 yüksekokul ve 1 lisansüstü eğitim enstitüsünde Bahar döneminde 1300’den fazla ders senkron olarak yürütülmüş ve kayıt altına alınmıştır. Dersler öğrenci katılımıyla gerçekleştirilmiştir.
Ölçme ve değerlendirme uygulamaları, derslerin yapılarına göre farklı sayılarda ödevler, projeler ve çevrim içi sınavlar ile yapılmıştır.

Öğretim elemanlarımıza Uzaktan Eğitim süreci öncesinde Uzaktan Eğitim sistemlerimiz ile ilgili online eğitimler verilmiş olup, dönem içerisinde belirli sıklıklarda soru-cevap etkinlikleri ile online eğitimler tekrarlanarak devam etmiştir.

Öğrencilerimize Uzaktan Eğitim ile ilgili bilgilendirmeler süreç başlangıcında iletilmiş, öğrencilerin soruları ve destek talepleri Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığında görevli ekiplerimizce ivedilikle cevaplanarak tüm öğrencilerimizin sürece dahil olması sağlanmıştır. İhtiyacı olduğu belirlenen öğrencilerimize altyapı desteği verilmiştir.

Öğrencilerimizin sosyal ihtiyaçlarına yönelik Online Studio dersleri ve etkinlikler düzenlenmiştir.

2020-2021 Güz döneminde de eğitim süreçlerimiz UZEM platformumuz üzerinde devam etmektedir.