Altınbaş Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Özaydın’ın yürütücülüğünü yaptığı “Topluma ve Kültüre Hizmet Edenler” başlıklı Bilimsel Araştırma Projesi, Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın birikimleri, anıları, deneyimleri ve dünya görüşünü paylaştığı bir belgesel olarak yaşamına tanıklık ediyor.
108. yaşını yaşamakta olan Muazzez İlmiye Çığ filmi 2018 Temmuz ayında Mersin’de çekildi. Ekipte Dr. Öğretim Üyesi Cüneyt Gök, Öğretim Görevlisi Murat Fevzi Gezer, Ayşe Nedret Özaydın ve kurguda Öğretim Görevlisi Cenk Kaptan görev aldılar. Ayrıca belgeselin yönetmeni Sabri Özaydın, yaklaşık üç ay boyunca ülkemizin birçok yerinde, projeye destek olacak diğer çekimleri gerçekleştirdi.
Filmin gösterimi 26 Mayıs 2021 Cuma günü, Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe Yerleşkesi Konferans Salonu’nda Rektörümüz Prof. Dr. Çağrı Erhan ve Muazzez İlmiye Çığ hanımın Mersin’den canlı görüntülü katılımıyla yapıldı.
Altınbaş Üniversitesi Güzel sanatlar ve Tasarım fakültesi Öğretim üyesi Janet Barış'ın Altyazı Sinema Dergisi ve Mubi Türkiye işbirliği ile gerçekleştirdiği söyleşiyi Youtube üzerinden izleyebilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=AuM86GIosUM
Sinema yazarı ve akademisyen Janet Barış, ayrıca yayımladığı "Yeni Türkiye Sinemasından Sınıfsal Görünümler" adlı kitabına dair İstanbul Edebiyat Evi'nin gerçekleştirdiği ve yönetmenler ile senaristlerin de katıldığı programa konuk oldu. Programa aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Aslıhan KARAKURT, İstanbul'dan sonra Türkiye'nin en büyük altın kenti olan Kahramanmaraş'ta Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) koordinasyonunda, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ve Kahramanmaraş Kuyumcular Odası işbirliğinde gerçekleştirilen yarışmada 6 şehirden 39 yarışmacının 58 eseri arasında yarıştı.
Kağıt paftalar üzerine artistik ve teknik çizimlerden oluşan eserleri; konuya bağlılık, özgünlük, üretime uygunluk, pazarlanabilirlik, ergonomik yapı ve estetik ölçütleri dikkate alarak inceleyen jüri, ön elemede en başarılı gördüğü 3 eseri finale taşıdı.
Finale kalan 3 eser asasında yer alma başarısı gösteren öğrencimiz Aslıhan KARAKURT'un prototipi üretilen tasarımı 3 eser arasında tekrar jüriye sunuldu ve yapılan değerlendirme sonunda finalde 3.'lük ödülü sahibi oldu. 20 Aralık 2019 tarihinde İstanbul Ramada Otel’de düzenlenen törende, Kahramanmaraş Kuyumcular Odası Başkanı Hacı Mustafa Öz’ün elinden ödülünü alan öğrencimiz Aslıhan KARAKURT’u göstermiş olduğu üstün başarısından dolayı tebrik ediyoruz.
Altınbaş Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde öğretim üyesi olan sanatçılar Prof. Dr. Bünyamin Özgültekin, Prof. Dr. Nurcan Perdahcı ve Dr. Öğretim Üyesi Cemile Tuna Tokyo Metropolitan Müzesi’nde kişisel sergi açtılar.
Altınbaş Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde öğretim üyesi olan sanatçılar Türkiye Cumhuriyeti Tokyo Büyükelçisi Sayın H. Murat MERCAN 13.09.2019 tarihinde saat: 14.30’da ziyaret ettiler. Altınbaş Üniversitesi adına kendilerine bir anı hediyesi takdim edildi. 10.09.2019 AIAP Sergisi’’ açılışı gerçekleştirildi. 13.09.2019 tarihinde AIAP ‘’Junten’’ Türkiye’den katılan sanatçılar onuruna bir akşam yemeği düzenledi. Bu yemeğe Türk sanatçılarla birlikte Japonya’dan sanatçılar da katıldı. İki ülke sanatçıları arasında kültür sanat konularında verimli temaslar gerçekleştirildi. Ayrıca Japonya’nın Liberal Demokrasi Parti Milletvekili Shigeto NAKAHARA’da yemeğe katıldı. Yemekte; 2020 yılında yapılacak sergi küratörlüğü daha önceden onaylanan Prof. Dr. Bünyamin ÖZGÜLTEKİN yapılacak sergiyle ilgili bir konuşma yaptı. Türk heyeti AIAP ‘’Junten’’ Başkanı Shirato AKİRA ve Başkan Yardımcısı Naoyuki SHİİNA’yı ziyaret etti. Gelecek sergi mekanları üzerinde çalışmalar yapıldı.
T.C. Tokyo Büyükelçisi Sayın H. Murat MERCAN ve eşleri Sayın İnci Mercan Altınbaş Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nde öğretim üyesi olan sanatçıların Tokyo Metropolitan Müzesi Design Festa Gallery’de açtıkları sergileri izlediler. Müsteşar Emel DERİNÖZ TEKİN, Türkiye’nin Tokyo Büyükelçisi Sekreteri İzumi SAİTO, Shizuka KUWASAKO, Etsuko WADA sergiyi ziyaret ettiler. Sanatçılar Tokyo Belediyesi ve AIAP Tokyo Sosyal Medyasına sergi ile bilgiler verdiler.
Tokyo Metropolitan Müzesi Design Festa Gallery Tokyo’da Altınbaş Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyelerinin açtığı kişisel sergiler beğeni ve yoğun ilgi ile karşılandı. Türkiye ve Japonya arasındaki kültür sanat konularında işbirliği ve dostluk adına olumlu adımlar atıldı.




Ev tekstili sektöründe dünyanın en büyük iki fuarından biri olan İstanbul Uluslararası Ev Tekstili Fuarı EVTEKS, 23 Nisan’da CNR Expo Yeşilköy'de 25. kez kapılarını açtı.
CNR Holding kuruluşu İstanbul Fuarcılık ve Türkiye Ev Tekstili Sanayici ve İşadamları Derneği (TETSI·AD) iş birliğinde organize edilen fuarın, bu yılki moda ve trend temasını ünlü tasarımcı Bahar Korçan liderliğinde oluşan ekip ‘Alternatif Varoluşlar (Alternative Existences)’ olarak belirledi.
Türkiye’nin en önemli ev tekstili markalarının ürün sergilediği EVTEKS’te; İspanya, Fas, Portekiz ve Çin milli katılım sağlarken; Hollanda, Belçika, Hindistan, Yunanistan, Ukrayna, Mısır, Bangladeş, Pakistan, Almanya, Ürdün, İran, Fransa, Avusturya, Türkmenistan gibi ülkeler de bireysel olarak yer alacak. Fuarın 800 katılımcısının 150’den fazlası yabancı firmalardan oluşuyor.
Bu önemli fuara Altınbaş Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü de katıldı. Öğrencilerin çalışmalarının sergilendiği etkinlik aynı zamanda öğrencilerin sektörle buluşması noktasında da büyük önem taşıyor.
Fuar, 23-27 Nisan 2019 tarihlerinde 09:00/18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.
Altınbaş Üniversitesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümünün ilk mezunlarından biri olan Sılay Kural isimli öğrencimiz Hazır giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Moda Tasarım Yarışması'nda birinciliği kazandı.
"The Massege" temasıyla Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası'nda bu yıl 14'üncüsü düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması'nın final defilesi beğeni topladı.
Hazır giyim ve konfeksiyon sektörünün daha katma değerli ürün ihracatının yolunu açacak, genç ve vizyoner tasarımcıları Türk hazır giyim sektörüne kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada birinci olan öğrencimizi tebrik ediyoruz.
Altınbaş Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Cüneyt Gök’ün yazıp yönettiği “Bulut Üstü Bulut Altı” adlı kısa Filmin gösterimi ve söyleşisi 8 Nisan 2019 Pazartesi günü saat 14:00 Gayrettepe Kampüsü Konferans Salonunda, öğrencilerinin, öğretim üyelerinin ve konukların katılımıyla gerçekleştirildi.
Yazan Yöneten: Cüneyt Gök
Görüntü Yönetmeni: Cenk Kaptan
Oyuncular: Nadir Erdem, Çınar Göksu, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğrencileri




Öğrencilerin Bilgisayar Destekli Tasarım dersinde hazırladıkları moda tasarımları ve Bilgisayar Destekli Desen Tasarımı dersinde hazırladıkları kumaş tasarımları, üç boyutlu giydirmeleri ve transfer baskı yöntemiyle ürüne dönüşen çalışmaları bu sergi kapsamında izleyicilere sunuldu.
Sergi 21 Nisan 2019 tarihine kadar Gayrettepe Yerleşkesi Sanat Galerisi’nde izlenebilir.


Üniversitemiz Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Takı Tasarımı Bölümü 4. Sınıf öğrencimiz Ebubekir Kaygusuz, Mücevher İhracatçıları Birliği tarafından “Nadir Endemikler” temasıyla 11.si düzenlenen JTR Mücevher Tasarım Yarışmasında II. lik ödülü kazandı.
Ebubekir Kaygusuz, bu yıl rekor sayılabilecek şekilde 378 başvurunun olduğu yarışma kapsamında, yerli ve yabancı isimlerden oluşan jüri üyeleri tarafından titizlikle seçilen 10 yarı finalist içinde yarıştı. Yarışma organizasyonunun sunduğu sponsor firma eşliğinde üretim sürecini tamamlayan Kaygusuz, 22 Mart 2019 akşamı özel bir defile eşliğinde sunulan 10 final ürünü içinden II. lik ödülü’nü kazanarak Üniversitemiz ve Güzel Sanatlar Fakültemizi onurlandırmayı başardı. Öğrencimizi bu üstün başarısından dolayı tebrik ediyoruz.
Ebubekir Kaygusuz, “AŞKIN ÇİÇEĞİ”, aşkın dile geldiği “Sevgi Çiçeği” nin yorumu.
19 Mart 2019 tarihinde 8. ATHİB Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması ekibi, GSTF Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümünde öğrencilerle buluşarak tanıtım etkinliği gerçekleştirmişlerdir.
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Bünyamin ÖZGÜLTEKİN, Yakın Doğu Üniversitesi Kıbrıs Sanat Müzesi’nin kuruluşu için 11-22 Şubat tarihleri arasında Lefkoşa’da düzenlenen Sanat Çalıştayı’na Sanatçı olarak davet edilmiş ve yapılan çalıştaya katılmıştır. Çalıştay’da ortaya çıkacak sanat yapıtları müzenin ilk yapıtları olmuştur.
Prof.Dr. Bünyamin ÖZGÜLTEKİN, Sanat Çalıştayına katılım sonrasında katılım sertifikası almıştır.



Yakın Doğu Üniversitesi Kıbrıs Sanat Müzesinde gerçekleşen, Dekanımız Prof. Dr. Bünyamin ÖZGÜLTEKİN’de katıldığı Resim Çalıştayını aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.
1911 yılında 8 Mart günü çalıştıkları fabrikada çıkan yangında 129 işçi kadının ölmesiyle başlayan haklarını arama mücadelesi, Birleşmiş Milletler tarafından 16 Aralık 1977 tarihinde 8 Mart’ı “Dünya Kadınlar Yılı” olarak ilan edildi. Kadınların eşit işe eşit ücret talebiyle başlattığı hak mücadelesinin sembolü haline gelen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anmasına yönelik Altınbaş Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim Elemanları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anısına bir sergi düzenlediler. Sergiye katılan akademisyenler; Adem GENÇ, Arzu ALTINÇELİK, Bedri BAYKAM, Berna KARAÇALI, BUBİ, Bünyamin ÖZGÜLTEKİN, Cemile TUNA, Cevat DEMİR, Cüneyt GÖK, Ferit ÖZŞEN, Hülya ŞAHİNER, Lütfiye BOZDAĞ, Meliha SÖZERİ, Merve YILMAZ, Nihan AKDEMİR, Nurcan PERDAHCI, Orhan ERKAL, Özcan UZKUR, Umut Şilan OĞURLU, Vedat SOMAY,
Sergi, 8-18 Mart 2019 tarihlerinde Altınbaş Üniversitesi Gayrettepe Yerleşkesi Sanat Galerisi’nde görülebilir.
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin ÖZGÜLTEKİN'in ödül almış eseri, 37 yıllık DYO Resim Yarışmalarından ödül alan sanat yapıtlarından oluşan "Özel Dyo Sergisi"nde sanatseverlerle buluşacaktır.
Tarih: 10.01.2019
Yer: Karaköy Galata Rum Okulu
Saat: 18.00-21.00
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin ÖZGÜLTEKİN Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından organize edilen "Yarışmalarda Değer Bulan Sanatın Gelecekteki yeri" adlı panele konuşmacı olarak katılacaktır.
Tarih: 16.01.2019
Yer: Karaköy Galata Rum Okulu
Saat: 15.00-17.00
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üy. Nihan AKDEMİR'in "Nefes" isimli 5. kişisel sergisi 10. Ekim 2018 saat 18.00'dA İzmir Türkan Saylan Kültür Merkezi Sanat Galerisi'nde açılacaktır.
Sergi 10-26 Ekim 2018 tarihleri arasında görülebilir.
Sonuçlar için tıklayınız.
Sonuçlar için tıklayınız.
Altınbaş Üniversitesi- GSTF Sinema Tv Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sabri Özaydın’ın yürütücülüğünü yaptığı “Topluma ve Kültüre Hizmet Edenler” başlıklı BAP Projesi, Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın bugünkü yaşamından kesitler sunan, anılarını, deneyimlerini, sanata, tarihe ve günümüze bakışını yansıtan bir belgesel olarak hayata geçiyor.
Çekimleri Temmuz ayı içinde Mersin’de gerçekleşen; 105 Yaşına basan Prof. Dr. Muazzez İlmiye Çığ ile ilgili belgeselin yönetmeni Prof. Dr. Sabri Özaydın Türkiye coğrafyasında projeye insert edilecek yeni çekimler yapmaya devam ediyor.
Belgeselde Altınbaş Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Cüneyt Gök, Maltepe Üniversitesinden Öğr. Görevlisi Murat Fevzi Gezer görev alırken Nedret Özaydın da çekimlere destek verdi.




Lviv Sanat Sarayı’nın genel müdür yardımcısı Yu. Viznyak’tan gelen 09.07.2018 tarih ve No 1-7/103 Sayılı yazı ile 2018 Mayıs ayında Lviv Sanat Müzesi'nde yapılan görüşmeler sonucunda kültürel alanda yapılacak sanatsal değişimlerin Ukrayna için son derece önemli olduğunu vurguluyor. Lviv Sanat Sarayı Müzesi olarak Altınbaş Üniversitesi ile ortak toplantılar, ortak sergiler ve sanat sempozyumları yapmaya hazır olduklarını belirtiyor. Bu vesile ile İş birliği anlaşmamızın projesine özel niyet ve öneriler sunmamızı öneriyor.
Kumaş üretimi alanında köklü ve saygın kuruluşlardan biri olan ALMODO TEKSTİL, sergide yer alan bazı desen çalışmalarını seçmiş ve bünyelerindeki Penelope markasının koleksiyonuna alıp üretimini gerçekleştirmişti.
Ayrıca CO-OP anlaşması da imzalanan Almodo Tekstil'de öğrencilerimize 6 ay boyunca staj yapma ve çalışma imkanı da sunulmuştu.
Firmanın olumlu düşünceleri ve istekleri doğrultusunda öğrencilerimiz kumaş deseni çalışmalarını devam ettirerek yeni kolleksiyonlar hazırladılar. Bu desenler de yine Penelope markasıyla firmanın koleksiyonuna alındı. Geçen hafta itibariyle de üretimleri gerçekleştirildi.
Sektör-üniversite işbirliğini her zaman ön planda tutan Altınbaş Üniversitesi, GSTF, Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü yeni projelerle öğrenciyi iş dünyası ile buluşturmaya devam edecektir...




