Altınbaş Üniversitesi'nden MSÜ Sınavı sonrasına dair değerlendirme!

Altınbaş Üniversitesi Eğitim, Tanıtım ve Rehberlik Hizmetleri Müdürü Ertuğrul Tut, MSÜ sınavı sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenlere dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Milli Savunma Üniversitesi Sınavı 23 Şubat Pazar günü gerçekleştirildi. 600 binin üzerinde adayın katıldığı bu sınavın sonuçları 18 Mart Salı günü açıklanacak. Bu süreç içerisinde adayların YKS hazırlıklarına devam etmeleri ve rehavete kapılmamaları oldukça önemli. Altınbaş Üniversitesi Eğitim, Tanıtım ve Rehberlik Hizmetleri Müdürü Ertuğrul Tut, MSÜ sınavı sonrasında yapılması ve yapılmaması gerekenlere dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

"MSÜ'ye yerleşmek isteyen adayların Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) oturumlarına girerek belirli bir başarı sıralamasını elde etmesi gerekiyor. Bu nedenle adayların çalışmaya devam etmeleri kritik bir önem taşıyor. MSÜ sınavından olumsuz bir sonuç alma ihtimali de göz önünde bulundurulmalıdır. YKS'ye kadar olan süreçte, bu sınav adaylara eksiklerini görme fırsatı sunmaktadır." ifadelerini kullanan Tut, sınav stratejilerinin önemine de vurgu yaptı.

Sınav sonrası yapılması gerekenler

Ertuğrul Tut, "MSÜ olumlu geçtiyse, adaylar için bu durum, doğru yolda olduklarının bir göstergesidir. Ancak burada en önemli konu, adayların karşılaştıkları sorulara verdiği yanıtların doğruluğudur. Sınav sonucu, konu eksiklerinizi görmeye yardımcı olacaktır. Beklenen başarı elde edilemediyse dahi, YKS için motivasyonu kaybetmemek ve eksik konuları tamamlamak öncelikli hedef olmalıdır." dedi.

“Kaygı düzeyini ölçmede iyi bir fırsat” 

Tut ayrıca, "Öğrenciler sürekli deneme sınavlarına giriyorlar. Ancak ÖSYM ciddiyetinde ilk deneyimleri olan MSÜ, sınav performanslarını ölçme açısından oldukça önemli bir rol oynuyor. Kaygının sınav performansı üzerinde olumsuz etkileri olabilir. MSÜ sınavı, kaygı düzeyini ölçme konusunda önemli bir fırsat sunar. Eğer kaygı düzeyi çok yüksekse ve sınav performansını olumsuz etkiliyorsa, uzman desteği almak faydalı olabilir." şeklinde konuştu.

“Ailelere ve rehber öğretmenlere büyük görev düşüyor”

Sınavın iyi geçmesinin ise bazı adaylarda rehavet yaratabileceği konusunda değinerek, bu durumda adayın ailesine ve rehber öğretmenlerine büyük görev düştüğünü ifade etti. “Adaylara sürecin henüz sonlanmadığı ve YKS'ye yeterli zaman olduğu hatırlatılmalı. Özellikle AYT konularının sistemli bir şekilde çalışılması gerektiği konusunda farkındalık oluşturulmalıdır. Gerekiyorsa aday tekrar bir çalışma programına dahil edilmelidir." diyerek önerilerini sıraladı. Tut, son olarak YKS için hala zaman olduğunu hatırlatarak; “Aday öğrencilerimiz bu süreyi doğru planlayarak büyük mesafeler kat edilebilir. MSÜ sınavı, öğrencilerin gerçeklikleri görebilmeleri, hayallerine ulaşabilmeleri ve doğru bir analiz ile kariyer planlarını revize edebilmeleri açısından çok değerlidir." dedi.