Tarihsel Gelişim

Yüksekokulumuz 23.06.2011 tarihinde Kurul üyeleri atamalarını gerçekleştirmiş ve 2011-2012 akademik yılında eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır. Yüksekokulumuz bünyesinde 2011-2012 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Temel İngilizce ve Modern Diller olmak üzere iki bölüm bulunmaktadır. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı itibariyle Her iki bölümde de Ölçme Değerlendirme ve Mesleki Gelişim birimleri faaliyet göstermektedir. Mesleki gelişim, öğretim elemanlarımızın ve yöneticilerimizin mesleki zorluklarla başa çıkabilme ve hedeflerine ulaşabilme hususlarında uzun soluklu bir süreç olarak tanımlanmakta olup sürekli gelişim konusunda yapılan eylemlere yansıtıcı bir bakış açısıyla yaklaşmaktadır.

Kariyerimizin her noktasında, beceri, bilgi ve bakış açımızın gelişmesi ile ilgili olanaklarımız olduğundan, Altınbaş Üniversitesi Mesleki Gelişim Birimi olarak sunduğumuz tüm aktiviteler bu bakış açısına göre planlanmaktadır. Temel İngilizce Bölümünde her dil seviyesi için bir akademik koordinatör; Modern Diller Bölümünde akademik İngilizce dersleri için ders koordinatörleri, Temel İngilizce dersleri için bir koordinatör, ikinci yabancı dil ve Türkçe dersleri için bir koordinatör görev almaktadır. 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz döneminde ilk defa açılan Türkçe Hazırlık Kursu, üniversite bünyesinde okuyan tüm öğrencilere Mahmutbey ve Bakırköy kampüslerinde ücretsiz A1-B2 seviyesinde Türkçe öğrenim olanağı sunmuştur. Her düzey, hedef dilin yoğunluğu ve öğrenci ihtiyaçları göz önünde bulundurularak detaylandırılmıştır. Buna bağlı olarak da öğrenciler modüllerin her birinde ortalama 170-200 saat ders görmektedirler. Kurslar içerik olarak Avrupa Dil Portfolyosu Ortak Çerçevesine göre hazırlanmakta olup öğrencilerin program bitiminde B2 sertifikasına sahip olacak dil yeterliğini elde etmesi amaçlanmaktadır.

Üniversitemizin Hukuk Bölümünün Köln Üniversitesi ile birlikte “Çift diploma program” kapsamında 2017-2018 Akademik yılı içerisinde Almanca Hazırlık sınıfı kurulmuştur. Altınbaş Üniversitesi ve Köln Üniversitesi ile ikili anlaşma kapsamında, akademik başarı için yabancı dil Almanca hazırlık sınıfı bir temel oluşturmaktadır. Bu çerçevede hazırlık birimimiz dinleme-konuşma-okuma-yazma-etkileşim gibi Avrupa Ortak Dil Çerçevesine uyumlu temel dil becerilerini geliştirmeyi hedeflemektedir. Öğrenciler 1 yıllık hazırlık süresi sonunda TestDAF’a girip Yurt dışında okuma hakkını kazandıktan sonra eğitimlerine Köln Üniversitesinde devam etmektedirler.

Dünyanın önde gelen eğitim çözümleri şirketi PEARSON tarafından sunulan akreditasyon hizmeti ile Altınbaş Üniversitesi İngilizce Hazırlık Programı ve fakültelere sunulan akademik ve temel İngilizce derslerinin uluslararası kalite standartlarında olduğu 25.09.2017 tarihinde kanıtlanmıştır. 23.10.2018 tarihinde ilk denetlemesini başarıyla tamamlamıştır