Duyurular

13.04.2019 Hukuk Fakültemizin Viyana’da düzenlenen Willem C. Vis Milletlerarası Tahkim Sanal Mahkeme Yarışmasındaki Başarısı

Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımı bu sene 26.’sı düzenlenen Willem C. Vis Uluslararası Ticari Tahkim Sanal Mahkeme Yarışmasına katılmıştır. Dünya genelinde Harvard, Oxford, Cambridge, Sorbonne gibi prestijli üniversitelerin katıldığı yarışmada hukuk fakültesi öğrencileri üniversitemizi temsil etmiştir. Fakültemizin takımı Dr. Öğr. Üyesi Serhat Eskiyörük ve Arş. Gör. Esen Aydın koçluğunda, öğrencilerimiz Tuana Keskin, Klara Miran İpek, Talha Evran, Tuğba Şimşek ve Sinem Solmaz’dan oluşmaktadır.

13-18 Nisan tarihleri arasında Viyana’da düzenlenen yarışmada katılmıştır. Takımımız Hindistan’dan OP Jindal Üniversitesi, Rusya’dan Tyumen Üniversitesi, Kaliforniya’dan USC Gould Üniversitesi ve Fransa’dan Nice Üniversiteleri ile karşılaşmıştır. Öğrencilerimizin performansını yüksek bulan hakemler takımımızı tebrik etmiş, “letter of appreciation” göndererek övgülerini iletmiştir.

Viyana’da gerçekleştirilen yarışmanın resmi sonuçlarına göre Altınbaş Üniversitesi hukuk fakültesi takımı, dünya genelinde  duruşmalara katılan 372 takım arasından 101. olmuştur. Duruşmalarda takımımızı temsil eden Klara Miran İpek 100 üzerinden ortalama 90 puan, Tuana Keskin ise 100 üzerinden ortalama 85 puan alarak oldukça başarılı sonuçlar elde etmiştir. Okulumuz 2400 puan üzerinden aldığı 2086 puanla yarışmaya katılan takımlar arasında ilk %25’lik dilime girmiştir.”

Altınbaş Üniversitesi size Amerika’nın en prestijli Üniversitelerinden olan Georgia State Universitesi’nde eğitim imkânı sunuyor!

Altınbaş Üniversitesi öğrencileri, Uzman ve Genel LL.M - Yüksek Lisans Programları yanı sıra; ABD’de avukatlık yapma imkanı tanıyan Baroya Uygunluk Yüksek Lisans Programını (Track 2) seçebilmektedir.

“Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi” ile “Georgia State Universitesi (GSU) Hukuk Fakültesi” işbirliği ile oluşan programlarla Altınbaş Üniversitesi öğrencilerine ABD’de eğitim ve öğretim imkanı sunmaktadır.

LL.M. Hukuk Yüksek Lisans Programı (MASTER OF LAW (4+1)

• Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler “Master of Law (LL.M)” ünvanı kazanmaktadır.
  • Programa Güz ve Bahar akademik dönemlerinde başvuru alınmaktadır.
  • Üstün başarılı Altınbaş Üniversitesi öğrencileri için ekstra burs, Georgia State Üniversitesi ve iş ortaklarında staj başvuru imkanı sunulmaktadır.

1.PROGRAM: Genel Hukuk Yüksek Lisansı

• Öğrenciler Sağlık Hukuku, Fikri Mülkiyet Hukuku, Gayrimenkul Hukuku gibi gelişen alanlarda uzman LL.M programına katılabileceği gibi, farklı alanlarda ders seçimi de yapabilmektedir.
  • Altınbaş Üniversitesi Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencileri ve mezunları programa başvuruda bulunabilir.

2.PROGRAM: Baro Hazırlık Programı

• Amerika’da avukatlık ruhsatı almak isteyen Altınbaş Üniversitesi Öğrencilerine özel program
  • IKBU mezunları;

a)     Türkiye’de Avukatlık Ruhsatını aldıktan sonra bu programı başarıyla tamamlamaları halinde ABD’de Baro sınavına girmektedir; veya

b)    Bu programı başarıyla tamamladıktan sonra, Türkiye’de Avukatlık Ruhsatını alıp ABD’de Baro sınavına girmektedir.

Doktora Programı  (1+3)

• Bu program kapsamında Georgia State Üniversitesi’nde Kriminoloji alanında Hukuk Yüksek Lisansı yapan Altınbaş Üniversitesi mezunları, GSU Doktora programına başvuru yapabilir.
  • Bu program 1 + 3 yıl bileşik doktora programı şeklinde tasarlanmıştır. Doktoraya kabul alan öğrenciler Georgia State Üniversitesi’nde asistanlık yapması halinde öğrenim ücreti ödemeyecek ve asistanlık maaşı alacaktır.

Yaz Okulu

• Öğrenciler 6 akademik kredi kazanma imkanı yanında, Amerika’da üniversite deneyimi yaşayacaktır.
  • Amerikan Hukukuna Giriş, mesleki / akademik İngilizce derslerinin yanı sıra işletme vs alanlarda ders seçebilmektedir. Bu program kapsamında alınacak dersler İngilizce derslerine sayılabilir.
  • Öğrenciler diğer programlara katılmaksızın sadece bu programa dahil olabilir.

30 Haziran-1 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek 4 haftalık bir yaz okulu!

Hayatın hiç durmadığı Atlanta’da, dolu dolu keşfedip öğreneceğiniz, eğlenerek yeni deneyimler edineceğiniz bir yaza ne dersiniz?

Neden Georgia State?

• Öğrenciler bu program sayesinde;
    • 6 kredilik bir ders alacaklar,
    • Kampüste konaklama ve yerel ulaşım hizmetlerinden yararlanacaklar,
    • Sağlık sigortası hakkını kullanacaklar,
    • Eşsiz kültürel deneyimler yaşayacaklardır.
    • Eğitim:
    • Alanında değerli hocalar ve fark yaratan dersler
    • Hem sınıf içi hem de sınıf dışı öğrenme imkanı
    • Müzeleri, tarihi yerleri keşfetme fırsatı
    • Georgia State öğrencileri ile beraber çalışma fırsatı

• Bazı seçmeli dersler:
  • Introduction to U.S. Law (with Legal English)
  • International Business
  • Science of Learning
  • Public Speaking

Bilgi için: Serhat Eskiyörük (serhat.eskiyoruk@altinbas.edu.tr)