Şehirdeki Büyük Devlet Hastaneleri

Türkiye’deki sağlık sistemi pek çok ülkeyi geride bırakmış durumda. Devlet hastaneleri, özel hastaneler, poliklinikler… Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olan İstanbul’da da sağlık hizmetlerindeki kalite ve çeşitlilik dikkat çekiyor.

İstanbul'daki büyük devlet hastaneleri, modern tesisleri, uzman kadroları ve geniş hizmet yelpazesiyle şehir sakinlerine ve çevre bölgelerdeki insanlara sağlık alanında çığır açan bir hizmet sunuyor.

İşte o hastanelerden bazıları ve adresleri:

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi

Türkiye'nin en köklü tıp fakültelerinden birine bağlı olan bu hastane, uzun yıllardır sağlık alanında öncü bir kuruluş olarak hizmet veriyor.  Geniş klinikleri, modern teşhis ve tedavi yöntemleri ile donatılmış olan hastanede hizmet veren pek çok uzman dalı var.

Şehrin merkezindeki konumuyla Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Acil bölümüne de sahip.

Kocamustafapaşa Cd. No: 53 Cerrahpaşa 34098 Fatih/İstanbul

Resmi web sitesi:

İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa | Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi (iuc.edu.tr)

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Tarihi kökleriyle ön plana çıkan Haseki Hastanesi, modern tesisleri ve tecrübeli personeliyle İstanbul'un en önemli sağlık kurumlarından birisi. Haseki Hastanesi, hem genel sağlık hizmetleri hem de uzmanlık alanlarında yüksek kalitede hizmet sunuyor.

Uğur Mumcu Mahallesi, Belediye Sokak, No:7 Sultangazi/İSTANBUL

Resmi web sitesi:

İstanbul Haseki Eğitim Ve Araştırma Hastanesi (saglik.gov.tr)

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Anadolu Yakası’na baktığıızda önemli devlet hastaneleri arasında karşımıza Fatih Sultan Mehmet Hastanesi çıkıyor. Modern tesisleri, uzman doktorları ve geniş kapsamlı hizmetleriyle Fatih Sultan Mehmet Hastanesi, hem acil müdahalelerde hem de planlı tedavilerde hastalarına kaliteli bir sağlık hizmeti sunuyor.

Hastane Sokak no:1/8 İçerenköy Ataşehir /İstanbul

Resmi web sitesi:

İstanbul Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi (saglik.gov.tr)

İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi, İstanbul'un Anadolu Yakası'nda önemli bir sağlık merkezi olarak biliniyor. Yüksek teknolojiye sahip cihazları, uzman doktor kadrosu ve modern tıbbi uygulamalarıyla hastalarına çağdaş bir sağlık hizmeti sunuyor.

D – 100 Güney Yanyol No:47 Cevizli Mevkii Kartal İstanbul

Resmi web sitesi:

İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi (saglik.gov.tr)

İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi

Halk arasında daha çok Samatya Hastanesi adıyla bilinen İstanbul Araştırma Hastanesi, İstanbul’un en köklü hastaneleri arasında yer alıyor. Şehrin merkezine yakınlığı ve ulaşım kolaylığıyla ilk akla gelen hastanelerden birisi olan İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi, uzman kadrosu ve uzman kadrosuyla kaliteli bir sağlık hizmeti sunuyor.

Org. Abdurrahman Nafiz Gürman Cad. Etyemez, Samatya, İstanbul

Resmi web sitesi:

İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi (saglik.gov.tr)

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi

Pandemi günlerinde açılışı gerçekleşen Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi İstanbul’daki en büyük devlet hastanelerinden birisi. Tanı ve tedavide bilimsel yaklaşımı temel alan bir sağlık hizmeti sunma amacındaki hastane aynı zamanda tıp eğitimindeki başarısı ile alanında tercih edilen uzman yetiştirmeyi de hedefliyor.

Başakşehir Mahallesi G-434 Caddesi No: 2L Başakşehir / İSTANBUL

Resmi web sitesi:

İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi (saglik.gov.tr)